Blog

Zabpelyhes fasírt recept

Nagy-Felföldi Renáta
2019.10.31 10:53

Feketéné Böbe küldött nekem egy szuper receptet,  finom kóstolóval együtt. Elkészítette a zabpelyhes fasírtot:

  • tojásmentesen
  • laktózmentesen.

Zabpelyhes fasírt recept:

Hozzávalók:

  • 500g darált sertéshús
  • 100g lágy zabpehely
  • 160ml víz és 3 teáskanál útifű maghéj
  • ízlés szerint só, bors, fokhagyma
  • kókuszolaj vagy olíva olaj a sütéshez

Elkészítése:

Először a 3 teáskanál útifű maghéjat áztassuk be a 160ml vízbe, sűrű zselatinos állagot kapunk. Majd a hozzávalókat, a sertéshúst, a zabpelyhet és a kocsonyás állagú vizet dolgozzuk össze kézzel, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és fokhagymával. Kb. 15-20 percig hagyjuk állni, amíg a zabpehely felszívja a felesleges nedvességet. Vizes kézzel formázzunk golyókat belőle, majd tegyük forró olajba és süssük ki.

Tipp: Tálaljuk változatos körettel, friss zöldséggel.

Gluténmentes változat elkészítéséhez a zabpehely helyett használhatunk burgonyapelyhet.

Ezúton is köszönöm a kóstolót, nyugodt szívvel ajánlom, mert:

  • egyszerű az elkészítése
  • könnyű állagú
  • finom
  • tápláló
  • tojásmentes
  • laktózmentes .

Jó étvágyat kívánunk hozzá! ????