Tüzes mennykő gasztro kiszerelés 720ml

Tüzes mennykő gasztro kiszerelés 720ml
Várható kézbesítés
2021.11.05
Online ár: 9 930 Ft
Egységár: Online ár: 13 240 Ft/L
A vásárlás után járó pontok: 497 Ft

A Tüzes Mennykő chili szószunk 2016-ba az amerikai chili világbajnokságon a World Hot Sauce Awards-on második helyezést ért el. Ugyanazon a versenyen, ahol egy évvel korábban a Spirit of Attila chili szószunk világbajnok lett.

Részletek
Tüzes Mennykő Gasztro Kiszerelés 720ml


A Tüzes Mennykő chili szószunk 2016-ba az amerikai chili világbajnokságon a World Hot Sauce Awards-on második helyezést ért el. Ugyanazon a versenyen, ahol egy évvel korábban a Spirit of Attila chili szószunk világbajnok lett.

Amíg ez a chili szósz az asztalodra eljut, így ebben a formában, nagyon sok folyamaton ment keresztül. Elültettük, neveltük, begyűjtöttük, feldolgoztuk, főztük, préseltük, ízesítettük, olyan technológiát alkalmaztunk, amivel megőriztük a paprika egyedi jellemzőit. Titkos egyedi receptek alapján készült. Ebben rejlik az értéke.

Íze, illata domináns és kellemes. Ha megkóstolod azonnal a rabjává válsz.

Középkategóriásan csípős szószaink közül az egyik legjobban keresett termékünk.

Kipróbálhatod majonézbe vagy tejfölbe elkeverve és így egy ízletes diping (mártogatós) szószt kapsz. Fel tudod használni sültkrumplihoz, chipshez, salátákhoz, pizzára vagy akár szendvicsre.


Manufaktúrában kézzel, gondosan válogatott chili paprikából készült termék. A termesztés és feldolgozás alatt nagy hangsúlyt fektetünk a minőségre és az élelmiszer biztonságra. Fontos számunkra, hogy üvegről üvegre ugyanazt az állandó ízt és minőséget biztosítsuk a vásárlóinknak. Ezért pontos receptúra alapján dolgozunk.

Összetevők: chili (Habanero, Yamaciai Red, Jalapeno, koktélparadicsom, só, fűszerek, Na-benzonát
Nem tartalmaz ízfokozót, állagjavítót, színezéket.

Tárolása: száraz hűvös helyen, felbontás után hűtőben.
Használat előtt felrázandó!

Az alapanyagról:
A Habanero jól megél meleg területeken és ahol a talaj enyhén savas. A naponta öntözött Habanero lassú növekedést eredményez, de ugyanannyi termést, kevesebb kapszaicin koncentrációval, mint a csak hétköznaponként öntözött növényeké. A túlságosan nedves talaj keserű ízű paprikát eredményeznek. A Habanero egy évelő növény, ami azt jelenti, hogy megfelelő gondozással évekig virágzik és így paprikát termel. A mérsékelt éghajlaton azonban minden télen elpusztul. A trópusi és szubtrópusi régiókban egész évben folyamatosan terem.

A Yamaciai Red jellegzetes gyümölcsös ízű és nagyszerű mély ízt kölcsönöz a szósznak széles körben használják a Karib-térségben mártások készítéséhez.

A Jalapeno tökéletes választás azok számára, akik szeretnének egy ’kis rúgást’ de nem akarják az ízlelőbimbójukat meggyötörni. A Jalapeno az egyik legnagyszerűbb kulináris paprika, utat tör a Mexikói ételekhez, Thai receptekhez, Spanyol gasztronómiához és még sok máshoz. Valójában az ételek ’sava-borsa’.

Honnan az elnevezés?
Nevét a híres kabai meteoritról kapta, aminek híre bejárta a földet. 1857. április 15-én találta földjén egy helyi gazda a kabai meteoritot.

Debreceni szempontból a legjelentősebb a Református Kollégiumban őrzött kabai meteorit, melyet 1857. április 15-én talált a földjére menet egy helyi gazda. Szilágyi Gábor előző este tanúja volt a különleges fényjelenségnek, de akkor még nem foglalkozott vele, csak, amikor a lova megbokrosodott az út közepébe csapódott kőtől. A környékbeliek segítségével kiásták, majd darabokat törtek le belőle, hogy megnézzék, van-e benne arany, de mivel nem tűnt értékesnek, a település vezetőinek közbejárásával felajánlották a debreceni Református Kollégiumnak.

A kabai meteorit egyik különlegessége, hogy néhány héten belül szakemberek kezébe került, s az addig eltelt időszakban sem sérült jelentősebben. Ráadásul a kabaiak a letört darabokat is átadták a Református Kollégium tudósainak, akik ezeket küldték szét Európa-szerte vizsgálatra. Kalkuttától Washingtonig a világ számos pontján őriznek belőle darabokat, köztük a londoni British Museumban, akik nagy mennyiségű meteoritkövet küldtek cserébe a különleges kődarabért.

A megtalálás körülményei mellett a meteorit összetétele miatt is nagyon értékes a kabai példány.

Ez egy kőmeteorit, ami általában nagyon gyorsan elpusztul Földünk felszínén, a külső erők (pl. csapadék, fagy, stb.) miatt ugyanis hamar szétmállik, szétporlad. Ennél a fajtánál – ellentétben a vasmeteorittal, amit fémdetektorral fel lehet kutatni – látni kell, hogy hova esik, mivel a földön már nem lehet megkülönböztetni a többi kőtől. A kabai meteorit szenet és kondrumokat, azaz kis szilikátgömböket tartalmaz. A naprendszerrel egy időben, mintegy 4,5 milliárd évvel ezelőtt keletkezett, s azóta alig változott az összetétele, így rendkívül fontos információkat hordoz a naprendszer keletkezéséről. Meteoritunk egyes kristályai akkor álltak össze, amikor a Nap született, s csak az ősköd – por és sziklatörmelék – keringett körülötte.

A meteoritot többek között a debreceni MTA Atomki Hertelendi Ede Környezetanalitikai Laboratóriumának munkatársai is elemezték, s ebbe a kutatásba kapcsolódott be az egyetem Természetföldrajzi és Geoinformatikai Tanszéke.
Adatok
Erősség / Csípősség
5-ből 3-as
Összetevők
Habanero, Yamaciai Red, Jalapeno
Kiszerelés
750ml
Gyártó
Chili Hungária Manufaktúra
Cikkszám
Tuzes_mennyko_gasztro_kiszereles_720ml
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!