Kabai Üzlet: +36202161870
Nádudvari Üzlet: +36302540281

Blog

Tavaszi méregtelenítés – búzafűvel és zöld árpával

Nagy-Felföldi Renáta
2019.10.28 16:12

Mi is az a méregtelenítés?

Az emberi szervezet, azaz testünk megszabadítása az évek során felhalmozódott salakanyagoktól,méreganyagoktól. 

Mik a leggyakoribb méreganyag források?

  • klórozott ivóvíz
  • műtrágyázott talaj
  • vegyszerekkel kezelt zöldségek és gyümölcsök
  • tartósítószerek, mesterséges színezékek és adalékanyagok
  • vegyipar által előállított háztartási vegyszerek
  • gyógyszerszármazékok
  • alkoholszármazékok, nikotin

Méregtelenítés búzafűvel

A búzafű, amit a természet multivitaminjának is neveznek, nagy mennyiségben tartalmaz természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és enzimeket. Tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot, amelyre a szervezetünknek szüksége van. Kimagasló kalcium, magnézium és kálium tartalma. Tökéletes fehérjeforrás: 17 féle aminosav található meg benne, az összes esszenciális aminosavat a megfelelő arányban tartalmazza. A búzafűlé az egyik leggazdagabb A és C vitamin forrás. Egyenlő arányban gazdag, E,F,K és B vitaminokban. Jelentős B17 tartalma.

A búzafű számunkra létfontosságú enzimekben bővelkedik többek között az egyik leggazdagabb SOD (szuperoxid-diszmutáz) enzimforrás.

Szervezetünk könnyen fel tudja dolgozni, mert emésztése kevés energiát igényel, így gyenge emésztésűek is nyugodtan fogyaszthatják. Segíthet az emésztésben és a belső szervek működésében. Erőteljesen lúgosító hatású.

A búzafű magas klorofill tartalma miatt dúsíthatja a vérünket oxigénnel, a sejtek oxigélellátása javulhat, így a gyulladások megszüntetésében komoly szerepe lehet.

A búzafű egyszerre méregtelenít és – táplálkozási hiányosságok pótlásával – növelheti az energiaszintünket. A búzafű hatóanyagai révén az egész szervezet működését pozitívan befolyásolhatja. Vitalizáló hatása annak köszönhető, hogy az egyik legkomplexebb tápanyagforrás a növényvilágban. 

A búzafű lúgosító hatása révén a szervezet egy idő után elkezdi lebontani a felhalmozódott káros anyagokat – ezt  a folyamatot hívjuk méregtelenítésnek.

Méregtelenítés zöldárpával

Az őszi árpa tavaszi, friss, zöld levelét tartják a "föld tápanyagokban leggazdagabb növényének". Az árpafű magas koncentrációban és az emberi szervezet számára szükséges arányban tartalmaz fehérjéket, ásványi anyagokat,vitaminokat és enzimeket. Nagyon magas a fehérje-, ásványi anyag és rosttartalma. Gyorsabban felszívódhat, mint a búzafűlé, tökéletesen hasznosulhat, így perceken belül ellátja a szervezetet a szükséges tápanyagokkal. Jó eredménnyel használható például fogyókúrák során. 

Az árpafű közel három tucat vitamint és ásványi anyagot tartalmaz koncentrált formában; különösen gazdag A-vitaminban, C-vitaminban , B1, B2,B5 (pantonénsav), B9 (folsav) és B12 vitaminban és béta-karotinban, tartalmaz B3, B6 és E és H-vitamint

Az árpafű gazdag kalciumban, vasban, káliumban. Tartalmazza a következő ásványi anyagokat: nátrium, magnézium, réz,cink, magnán, szelén, foszfor.

18 féle aminosav található benne (több,mint a búzafűben), és tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, melyeket az emberi szervezet nemképes előállítani.

Az árpafű kiváló enzimforrás: több ,mint 80 enzimet azonosítottak benne, de valószínűleg több százat is tartalmazhat.

Az árpafű klorofilltartalma igen magas. Sejtjeink a klorofilltartalmú ételeknek köszönhetően több oxigénhez jutnak, mivel a klorofill segíti a hemoglobin képződését, így indirekt módon javíthatja a szervezetben az oxigénszállítást. A klorofillnek sokrétű hatása van, pl. frissebb lesz tőle a bőr, megnövekszik a sejtek energiája. Magas klorofilltartalma megkötheti a környezeti mérgeket és segítheti azokat kiüríteni a szervezetből.  A klorofillnak gyulladáscsökkentő szerepe lehet.

Az árpafű magas rosttartalma segítheti az emésztést és a bélműködést. Széndhidrátjai lassan szívódnak fel, így hosszan tartó energiát biztosíthat.

Az árpafű nagy mennyiségű esszenciális zsírsavat -pl. linolsavat – tartalmaz.

Gazdag triptofánban, melyből az agy a szerotonin nevű "boldogsághormont" állítja elő.

Az árpafű lúgosítja a szervezetet, lekötheti a feleseges gyomorsavat. Erős méregtelenítő.

Mi lesz a méregtelenítés eredménye?

A búzafű és zöldárpa hatása minden esetben a szervezet helyes egyensúlyi állapota felé mutat, a teljes szervezet működését egyértelműen pozitívan befolyásolhatja. Erősebb immunrendszer és a szervezet regenerációs folyamatának javulása érzékelhető a méregtelenítő kúra után.