A novemberi hűvös, nyirkos idő beköszöntével a sütőtökszezon is megkezdődött. A sütőtökből nem csak sós ételeket készíthetünk, édes ízének köszönhetően kitűnő alapanyaga a süteményeknek. A legtöbben már most hangolódnak, készülődnek a Karácsonyra, keresik az ünnepi vacsorához a kreatív, különleges recepteket. Hoztam Nektek egy szuper sütit, ami könnyen elkészíthető és több napon keresztül , nagyon finom, friss, és puha marad.

Sütőtökös puszedli recept
Hozzávalók:
- 6 dkg fehér liszt
- 6 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1/4 kávéskanál só
- 1/4 kávéskanál szódabikarbóna
- 6 dkg cukor vagy bármilyen édesítőszer: pl. nyírfacukor, eritrit
- 3 evőkanál méz
- 4 evőkanál olaj
- 1 tojás fehérje
- 15 dkg sütőtökpüré
- 8 dkg aszalt vörös áfonya vagy mazsola
- 5 dkg dió összevagdosva
Elkészítése:
Először a száraz hozzávalókat: a fehér lisztet , a teljeskiőrlésű lisztet, a fahéjat, a sót és a szódabikarbónát összekeverjük egy tálban. Majd egy másik tálban a cukrot, a mézet, az olajat, a tojásfehérjét, valamint a sütötökpürét keverjük össze. Ezután a két masszát összeöntjük egy nagyobb tálba és simára keverjük. A kész sütimasszához hozzáadjuk a vörös áfonyát vagy mazsolát, illetve az apróra összevagdosott diót. A tésztából púpozott evőkanállal halmokat teszünk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe 2-3 cm-re egymástól. (Vagy ahogy a képen is látszik muffin papírba is beletehetjük a sütimasszát.) Ezután 180 fokon 15-20 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!