Kabai Üzlet: +36202161870
Nádudvari Üzlet: +36302540281

Blog

November 14. – Diabétesz világnap

Nagy-Felföldi Renáta
2019.10.31 13:34

Mire is emlékezünk minden évben november 14-én?

1891-ben ezen a napon született Frederick Banting orvos-biológus lovag. A lovaggá ütést és a Nobel díját is annak köszönheti,hogy elsőként jött rá arra,hogy a hasnyálmirigyből kivont inzulinnak keresztelt anyag akkor is életben tart egy kutyát, ha annak hasnyálmirigyét teljesen kivágták. 

Felfedezésének köszönhetően emberek milliói menekültek meg a biztos haláltól, a végtagjaik amputálásától, látásuk elvesztésétől és egyéb, a cukorbetegség mellékhatásaként ismert problémától.

Banting korában a cukorbetegség egy volt a lényegtelen betegségek közül. Nem is igazán keresték az okát és a megoldásokat, mivel alig fordult elő cukorbeteg ember. Nem így van ez ma. A hivatalos statisztikák szerint minden tizedik, pesszimistább becslések szerint minden nyolcadik ember Magyarországon a diabétesz valamilyen stádiumában szenved, még ha eddig ez nem is derült ki számára.

Életmód betegség?!

A cukorbetegség életmód betegség. Semmi köze a genetikához.

A kettes típusú cukorbetegség gyakran mutat családi halmozódást. Ennek oka főként a hasonló, apáról fiúra vagy anyáról lányára öröklött életmód és táplálkozási szokások. Kettes típusú cukorbetegség esetén különösen fontos lenne, hogy gyermekeinket idejekorán egészséges életmódra szoktassuk.

Egyes típusú cukorbetegség esetén a gyermekek rizikója látszólag független a szülők betegségétől. Ez tulajdonképpen egy másik betegség.

Szerencsétlen, hogy ugyan úgy hívják.

Tehát: amennyiben Ön az életmódja miatt lett cukorbeteg, akkor ezt eltanulva a gyermek is nagyobb valószínűséggel lesz az. De ennek vajmi kevés köze van a genetikai öröklődéshez.

Az, hogy rohamosan növekszik a betegek száma, annak köszönhető, hogy a mozgásszegény életmód és a gyári ételek fogyasztása is rohamosan terjed.

Meggyógyulni 30 nap alatt. Lehetséges?

Az egyesült államokbeli Arizonában található az a Tree of Life Rejuvenation Center néven működő klinika, ahová besétál a cukorbeteg és harminc nap múlva egészségesen kisétál. Soha többet nem kell sem gyógyszert, sem inzulint adagolnia magának.

Bizonyára Ön is sokszor hallotta már azt az általánosságot, hogy az emberi test egy öngyógyító mechanizmus. Nem is egy, hanem több. És ezek tökéletesen összehangolva. Amennyiben ennek harmóniáját nem bontjuk meg, akkor magától meggyógyul.

Ez az intézet ezen az elven gyógyítja a gyógyíthatatlant. Tulajdonképpen nem is gyógyítanak semmit. Olyan körülményeket teremtenek a betérő betegeknek, hogy azok képesek meggyógyulni.

Amennyiben kíváncsi a részletekre látogassa meg a honlapjukat, ahol még ingyenes, de értékes kiadványokat is szerezhet.

Forrás: Vitaking