Kabai Üzlet: +36202161870
Nádudvari Üzlet: +36302540281

Blog

Mosódió – természetes, növényi eredetű mosó- és tisztítószer

Nagy-Felföldi Renáta
2019.10.28 16:00

A mosódió Sapindus mukorossi nevű fa termése. A mosódióhéj szaponint tartalmaz, amely meleg víz hatására oldódik ki, és ez távolítja el a szennyeződéseket.

Nem tartalmaz foszfátokat, amik szennyezik környezetünket és bőrirritációt okozhatnak

Gazdaságos: egy tasaknyi mosódió többször felhasználható. Forró vízbe téve a mosódióból hamarabb kioldódik a szapanoin tartalom, míg hideg vízbe téve lassabb a folyamat. Ezért a hideg vizes mosáshoz használt diókat többször is fel lehet használni.

Kíméli a ruhák színét. Ideális finom anyagok mosásához (gyapjú,selyem).

Mosáson kívül több felhasználási módja létezik: készíthető belőle mosogatószer,általános tisztítószer, sampon.

Használata: Tegye a mosódiókat textiltasakba és helyezze a szennyes közé a mosógép dobjába. Egy tasaknyi dió többször is felhasználható, míg megdörzsölve szappanosnak érzi azokat, vagy amíg a héjak mosás után (amikor még nem száradnak ki teljesen) ragadnak,tapadnak. Mosásonként 3-4 mosódió használata ajánlott. Mosás után a mosódióhéjat a kis textil tasakkal együtt kell megszárítani.

A mosódiónak friss,ecetes illata van. Ruhák illatosításához használjon mosóparfümöt vagy természetes illóolajat (A mosózsákra csepegtetve, vagy az öblítő rekeszbe töltve.)

A fehér ruhák mosásánál mosószóda használatát javasoljuk!

Mikor ajánljuk?

Mivel a mosódió 100%-ban természetes, biztonságos, nem ismert allergiás hatása. Ajánlott babáknak, érzékeny bőrűeknek. Az indiai Ayurvédikus gyógyászat a mosódiót tradicionálisan bőr elváltozások, ekcéma és pikkelysömör kezelésére használja.

Tipp:

– Az egészben vásárolt mosódió magját eltávolítva a mosódió héját használjuk a mosáshoz, ugyanis ez tartalmazza a szapanoint.

– Textilöblítő használata nem szükséges, mert a ruhákat a mosódió természetes módon teszi puhává.

– Használható más folteltávolító,fehérítő szerekkel együtt, mert nem biztos, hogy magában képes a legdurvább szennyeződéseket, foltokat kivenni.

– Mosásnál nem habzik, de a mosódió hab nélkül is tisztít!

– Színanyag nem oldódik ki belőle, így nem fogja be a fehér ruhákat!

Próbáltunk minden fontos információt összeszedni a mosódióról, és minden kérdést megválaszolni ezzel kapcsolatosan! Kommentárban szívesen várjuk a saját tapasztalatokat, trükköket, kérdéseket a mosódióval kapcsolatosan! ????