Kabai Üzlet: +36202161870
Nádudvari Üzlet: +36302540281

Blog

Miért válassz natúr dezodort?

Nagy-Felföldi Renáta
2019.10.28 16:16

A natúr deo a pórusok elzárása nélkül, hosszantartó védelmet biztosít. Antibakteriális összetevőket tartalmaz, gyengéd a bőrhöz, mégis hatékonyan semlegesíti a nem kívánt testszagot, gátolja a túlzott verejtékezést, megnyugtatja és hidratálja a bőrt!

A hagyományos (sokak által használt) dezodoroknak 2 fő típusa van:

 • izzadásgátló : ebben az esetben a dezodor a pórusokat eltömíti, és nem engedi, hogy a nyirokrendszer elvégezze a munkáját és méreganyagokat ürítsen ki
 • szagsemlegesítő típus: nem befolyásolja az izzadást, hanem semlegesíti a szagokat, a bőrön lévő baktériumok szaporodását gátolja

      Egyes vélemények szerint, talán lehet összefüggés a mellrák és az alumínium tartalmú dezodorok használata között. A hagyományos dezodorban található anyagok (SLS, parabén, alumínium), közel a mellhez szívódnak fel, illetve a pórus eltömítés során nem tudnak távozni a méreganyagok a szervezetből.

Fontos tudni!

Az izzadás színtelen, szagtalan folyadék (99% -a víz, 1% -konyhasó, ásványi anyag, olajos összetevő) – szaga akkor keletkezik, ha a  bőrön található baktériumok el kezdik lebontani ezeket az anyagokat.

Az, ami a natúr dezodorok mellett szól:

 • Alumínium mentes
 • SLS mentes
 • Parabén mentes
 • Alkohol mentes
 • Természetes
 • Növényi illatanyaggal

Miért fontos, hogy a fent említett összetevőktől mentes dezodort válasszunk?

 1. Alumínium és alumínium só: Alumínium származékot azért adnak a dezodorokhoz, mivel kiváló pórusösszehúzó hatásuk miatt, gyakorlatilag meggátolják a nyirokmirigyeket az izzadásban. Bőrirritáló hatásuk lehet. Az alumíniumvegyületek különösen a hónalj borotválása utáni dezodorhasználat során képesek átjutni a bőrön.
 2. SLS (Sodium/Nátrium Lauryl Sulfat): Habzó hatása miatt kerül a legtöbb kozmetikumba. Maró hatású anyag, amely átjárhatóvá teszi a bőrt, és segíti a többi vegyszer bőrbe, véráramba jutását. Az összetevő vagy más néven Inci listában “sodium lauryl sulphate” vagy “sodium laureth sulpathe” néven találod, jellemzően a víz utáni második legjelentősebb összetevő.
 3. Parabének: Hormonhatású vegyület, amely nem csak a felszínen hat, hanem képes a vérbe is bejutni. Elsősorban tartósítószerként használják őket. Több tanulmány beszámolt arról, hogy károsítják az emberi hormonrendszert például lányoknál előrehozhatják az első menstruáció időpontját. Az INCI listában példuául butylparaben vagy ethylparaben néven találod meg.

 

Keresd a természetes, natúr dezodorokat különböző illatokban a kabai és a nádudvari üzletben! ????