Blog

Mascarpone krém

Nagy-Felföldi Renáta
2019.10.31 08:57

Rajongok az olasz konyháért! A Glamour újságot lapozgatva találtam rá Debreczeni Zita és párja Gianni Annoni receptjére. ???? 

Mascarpone krém:

Hozzávalók:

  • 20dkg mascarpone
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor (xilitet vagy eritritolt is használhatsz)
  • 1 csipet só
  • kakaópor

Elkészítése:

A tojásokat válaszd szét, a fehérjét tedd félre. A sárgáját habosítsd fel a cukor felével, add hozzá egy keverőtálba a mascarponét és habosítsd tovább. Ha megvagy, tedd félre 20 percet pihenni. A félretett fehérjét verd kemény habbá a csipet sóval és a maradék cukorral. A mascarpone krémbe óvatosan keverd bele a keményre vert fehérjét, és töltsd poharakba. Tálalásig hagyd a hűtőszekrényben, és fogyasztás előtt szórd meg kakaóporral, áfonyával, vagy bármilyen más gyümölccsel. 

Jó étvágyat kívánok hozzá! ????