Kabai Üzlet: +36202161870
Nádudvari Üzlet: +36302540281

Blog

Hidegen sajtolt olajok

Nagy-Felföldi Renáta
2019.10.31 14:16

A tiszta, hidegen sajtolt, telítetlen zsírsavakban és vitaminokban gazdag olajok pozitív hatása az egészségünkre, külsőnkre és közérzetünkre a tudomány szempontjából is vitathatatlan, de csakis abban az esetben, ha 100% -ban természetes, a legmagasabb minőségű, tiszta alapanyagokból kézzel előállított olajokról van szó.

Dr Herz 100%-os Hidegen sajtolt Mákmagolaj:

A csontozat első számú természetes segítője lehet. A mákolaj több, mjint 50%-ban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavat, omega-6 telítetlen zsírsavat, egyszeresen telítetlen zsírsavból az olajsavat tartalmazza. A telített zsírsavak többszörösen telítetlen termékekkel való helyettesítése az étrendben kedvezően befolyásolja  a vér összes, és LDL- koleszterinszintjét.

Normalizálhatja a vér koleszterinszintjét. Fokozhatja a szervezet védekező mechanizmusát. Jótékonyan hathat a sebek gyógyulásában. Növelheti a szellemi teljesítőképességet. Idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató, altató hatással bírhat.

Dr Herz 100%-os hidegen sajtolt szőlőmagolaj:

A szőlőmagolaj gazdag bioaktív antioxidáns anyagokban, bioflavonoidokban, telítetlen esszenciális zsírsavakban, linolsavban (omega 6), klorofillban, könnyen emészthető és koleszterin mentes. Magas az E-vitamin tartalma, valamint az antioxidáns (szabadgyökmegkötő) hatása 18,4-szer jobb, mint a C-vitaminnak, és 50-szer, mint az E-vitaminnak. Megvédheti az érrendszert a meszesedéstől, erősítheti a vérereket és a hajszálerek falait, és csökkentheti a trombózisveszélyt.

Hatékony lehet a vérkoleszterinre (növeli a HDL (a jó) és csökkentheti az LDL ( a rossz) koleszterinszintet) , és szívbetegségek, szívinfarktus megelőzésében. Javíthajta a látást, megelőzheti a szürkehályog kialakulását.

A szőlőmagolajban rejlő hatóanyagok- polifenolok- gátolják az öregedés folyamatait, az erek falát rugalmassá teszik. 

Dr Herz 100%-os hidegen sajtolt máriatövis magolaj:

Heveny, idült májgyulladás esetén, máj kötőszöveti gyarapodásában, májzsugorban, rendszeres szeszes ital fogyasztásakor, vegyszerek és gyógyszerek okozta májkárosodáskor használatos. Szabadgyökfogó, zsírmáj kezelésére alkalmazható.

Általános alkalmazásának területén: különböző böjt kúrák esetén a méregtelenítés  megkönnyítésére, tartós ill. rendszeres gyógyszerfogyasztáskor, a maradványok testből történő kiürítésének segítésére. Fokozza  a fehérjeszintézist.

Segíthet gombamérgezések esetén is, és nem utolsó sorban gyulladáscsökkentő képességgel is rendelkezik.