Kabai Üzlet: +36202161870
Nádudvari Üzlet: +36302540281

Blog

Hangolódjunk illóolajokkal Karácsonyra!

Nagy-Felföldi Renáta
2019.10.31 13:41

Vannak illatok, amit ha megérzünk, akkor valamihez kötjük:  például alkalomhoz, eseményhez, ünnephez, emlékhez, tulajdonképpen bármihez ami számunkra fontos és jó érzést kelt bennünk. A Karácsonyhoz például a fahéj, szegfűszeg, mandarin, narancs, erdei fenyő illatokat párosítjuk. Amellett, hogy nagyon kellemesek ezek az illatok, a közérzetre is pozitívan hatnak  – valamint megalapozhatjuk velük az ünnepi, meghitt hangulatot, amire azért lassan szükség lesz, mert bár távolinak tűnik, csak három hét van a szentestéig. 

Decemberben akciós áron vásárolhatod meg az Aromax karácsonyi illóolajait:

  • Mézeskalács illóolaj: a mandarin-, grapefruit-, szegfűszeg-, fahéjolaj kombinációja varázslattal tölti meg a levegőt. Az illóolaj párologtatásával, a karácsonyi mézeskalács és a fűszeres sütemények illatát idézhetjük fel.
  • Csendes éj illóolaj: bergamott-, indiai citromfű-, és a fodormentaolaj friss illata a gyertyagyújtás után meghitt családi hangulatot idéz. Mindemellett a citromfűolaj nyugtató- idegrendszeri tonizáló hatású.A bergamottolaj nyugtató, fertőtlenítő, antibakteriális hatású. Alkalmazhatjuk álmatlanság, szorongás, fokozott izgatottság, tartós stressz okozta rossz közérzet megszüntetésére.
  • A Karácsonyi hangulat illóolaj: édesnarancs-, fahéj- és szegfűszegolaj párosítással a karácsonyi ünnep meghittségét adja. Az édesnarancsolaj párologtatva közérzetjavító, nyugtalanság és szorongás oldására, alvászavarok megszüntetésére alkalmazható.
    A fahéjolaj legyengült állapotok, depresszió esetén hangulatjavító illóolajkeverékek alkotórészeként aromalámpából elpárologtatva használható.

Az illóolajok alkalmazása:

Cseppentsünk 6-10 cseppet radiátorra helyezett és vízzel töltött edénybe vagy aromalámpába. Pumpás szórófejjel ellátott flakonba töltött 2 csészényi vízhez adhatunk 8-12 cseppet, alkalmazás előtt alaposan összerázva permetezzük a légtérbe.