Blog

Glutén- és laktózmentes torta

Nagy-Felföldi Renáta
2019.10.31 13:51

Az egyik kedves vásárlómtól kaptam egy isteni finom, glutén-, és laktózmentes torta receptet. A torta könnyen és gyorsan elkészíthető, nagy előkészülést nem igényel. 

A recept: 

– gluténmentes

– laktózmentes

– a felhasznált cukortól függően cukormentes, diabetikus változatban is elkészíthető

Hozzávalók:

Piskótához szükséges alapanyagok:

– 12 tojás 

– fél csomag sütőpor

– 6 evőkanál rizs liszt

– 5 evőkanál darált dió

 – 2 evőkanál kakaópor legalább 22-25%-os

 – 6 evőkanál nádcukor

– 2 evőkanál eritrit 

( A cukor mennyisége variálható, attól függően,hogy ki mennyire szereti édesen! ???? )

Krémhez szükséges alapanyagok:

– 5dl mandulatej

– 2db glutémmentes csokis pudingpor

– 20dkg laktózmentes margarin

– 15-20dkg porcukor

A piskótához szükséges alapanyagokat egy nagy tálba összekeverem: mégpedig úgy, hogy külön választom a 12 tojás sárgáját,és  azt kikeverem a cukorral, a kakaóporral, a rizsliszttel, a sütőporral, illetve a dióval. A 12 tojás fehérjét külön edényben kemény habbá verem. Ezután a tojásfehérje habot óvatosan (ügyelve arra,hogy ne törjön össze) összekeverem a tojássárgás masszával. Majd sütőformába öntöm és 180 ˙C-on megsütöm.

A krémhez szükséges alapanyagoknál a mandulatejet a gluténmentes csokis pudingporral kikeverem, és addig főzöm, amíg sűrű állagú nem lesz. Majd hagyom kihűlni. A 20dkg laktózmentes margarint a 15-20dkg porcukorral kikeverem, csomómentes masszát készítek belőle. Ezután a pudingot a porcukros margarinos masszával együtt elkeverem, ez lesz a torta tölteléke. 

A kihűlt piskótalapot kettévágjuk, a tortakrémmel megtöltjük. Ízlés szerint dekoráljuk gyümölccsel, vagy csokidarabokkal. 

Jó étvágyat kívánok hozzá! ????