Blog
Glutén- és laktózmentes torta
Az egyik kedves vásárlómtól kaptam egy isteni finom, glutén-, és laktózmentes torta receptet. A torta könnyen és gyorsan elkészíthető, nagy előkészülést nem igényel.
Az egyik kedves vásárlómtól kaptam egy isteni finom, glutén-, és laktózmentes torta receptet. A torta könnyen és gyorsan elkészíthető, nagy előkészülést nem igényel.
A recept:
– gluténmentes
– laktózmentes
– a felhasznált cukortól függően cukormentes, diabetikus változatban is elkészíthető
Hozzávalók:
Piskótához szükséges alapanyagok:
– 12 tojás
– fél csomag sütőpor
– 6 evőkanál rizs liszt
– 5 evőkanál darált dió
– 2 evőkanál kakaópor legalább 22-25%-os
– 6 evőkanál nádcukor
– 2 evőkanál eritrit
( A cukor mennyisége variálható, attól függően,hogy ki mennyire szereti édesen! ???? )
Krémhez szükséges alapanyagok:
– 5dl mandulatej
– 2db glutémmentes csokis pudingpor
– 20dkg laktózmentes margarin
– 15-20dkg porcukor
A piskótához szükséges alapanyagokat egy nagy tálba összekeverem: mégpedig úgy, hogy külön választom a 12 tojás sárgáját,és azt kikeverem a cukorral, a kakaóporral, a rizsliszttel, a sütőporral, illetve a dióval. A 12 tojás fehérjét külön edényben kemény habbá verem. Ezután a tojásfehérje habot óvatosan (ügyelve arra,hogy ne törjön össze) összekeverem a tojássárgás masszával. Majd sütőformába öntöm és 180 ˙C-on megsütöm.
A krémhez szükséges alapanyagoknál a mandulatejet a gluténmentes csokis pudingporral kikeverem, és addig főzöm, amíg sűrű állagú nem lesz. Majd hagyom kihűlni. A 20dkg laktózmentes margarint a 15-20dkg porcukorral kikeverem, csomómentes masszát készítek belőle. Ezután a pudingot a porcukros margarinos masszával együtt elkeverem, ez lesz a torta tölteléke.
A kihűlt piskótalapot kettévágjuk, a tortakrémmel megtöltjük. Ízlés szerint dekoráljuk gyümölccsel, vagy csokidarabokkal.
Jó étvágyat kívánok hozzá! ????