GLS Csomagpont

Csomagfeladás belföldre és Európa majdnem minden országába

Adja fel csomagját Magyarországra és Európa majdnem minden országába. Látogasson el hozzánk, ahol ezt pár perc alatt elintézheti! Csomagját jól dobozolja be, majd hozza be üzletünkbe.

Országos hálózat

Az eladó segítségével az előre becsomagolt dobozt vagy borítékot egyszerűen feladhatja.

Több szolgáltatási lehetőség

Utánvétes csomagot is feladhat belföldre. A beszedett összeget a GLS két munkanapon belül átutalja a megadott bankszámlaszámra. A Rugalmas kézbesítés szolgáltatás igénybe vehető belföldre és külföldre is.

Egyszerű árképzés – csak a csomag mérete számít!

A méret meghatározásánál figyelembe kell venni, hogy a körméret (leghosszabb oldal + a két rövidebb oldal összegének kétszerese) nem haladhatja meg a 3 métert.
Öt méretkategória - XS-től az XL-ig, amelyek gyorsan és egyszerűen meghatározhatóak egy erre a célra létrehozott, speciális mérőszalag segítségével. A csomag súlya belföldre a 40 kg-ot, export esetén a 31,5 kg-ot nem haladhatja meg.

GLS CsomagPont bruttó árak – Belföldi díjszabás
XS max. 35 cm 1 270 Ft
S max. 50 cm 1 848 Ft
M max. 65 cm 2 070 Ft
L max. 80 cm 2 743 Ft
XL max. körméretig 3 061 Ft

A csomagok körmérete nem haladhatja meg a 3 métert (maximális magasság: 60 cm, maximális szélesség: 80 cm, maximális hosszúság: 200 cm, maximális súly: 40 kg)

Felár ellenében az alábbi szolgáltatások vehetők igénybe a GLS CsomagPontokban feladott csomagok esetén:

CashService – Utánvétbeszedés
A GLS CsomagPontokban feladott belföldi csomagoknál az utánvétbeszedés díja: 985 Ft / csomag (Az utánvét csomagonként nem haladhatja meg a 499.999 Ft-ot.)

FlexDeliveryService – Rugalmas kézbesítés
A szolgáltatás értelmében a GLS folyamatosan tájékoztatja a címzettet a csomag érkezéséről E-mailen keresztül vagy E-mailen és SMS üzenetben.
A GLS CsomagPontokban feladott csomagokra érvényes díjszabás:
E-mail értesítés: 127 Ft
E-mail és SMS értesítés: 204 Ft

A feltüntetett díjak bruttó árak.

Csomagfelvétel a csomagpontban

Amennyiben rendeléskor a webáruház honlapján megtalálta a GLS CsomagPont szolgáltatást, akkor a csomagját átveheti legközelebbi GLS CsomagPonton. Ez lehetséges az ország több mint 400 településének közel 850 pontján.
SMS értesítés

GLS SMS-ben és/vagy e-mailen értesíti Önt, amikor megérkezett a csomag a kiválasztott GLS CsomagPontba. A csomagot az értesítést követő munkanaptól számítva 5 munkanapon belül veheti át csomagszámmal és érvényes személyi okmány felmutatásával.

Gyors átvétel

Csomagját gyorsan és egyszerűen átveheti az Ön által kért GLS CsomagPonton. Akadályoztatása esetén az Ön meghatalmazottja csomagszámmal és érvényes személyi okmánnyal átveheti csomagját.

Csomagolási útmutató

Gondoskodjon a megfelelő áruvédelemről!

Az áru megfelelő csomagolása elősegíti az épségben történő kézbesítést. Az erős kartondoboz, a kitöltő, bélelő anyag és az erős ragasztószalag segíti elő a megfelelő védelmet. A termék jellegének megfelelő csomagolás megóvja az árut a szortírozás és a szállítás alatt. Tudjon meg többet erről! Csomagolási útmutató letöltése

Csak a kartondobozba vagy borítékba csomagolt és pontosan megcímzett, csomagcímkével ellátott áru vehető át szállításra. A csomagolásnál figyelembe kell venni a feladni kívánt áru típusát, súlyát és a csomagolóeszköz jellemzőit. GLS CsomagPontban szállításra átvett küldeményeket a GLS szállítja házhoz vagy egy másik GLS CsomagPontra.

Külső csomagolás
Az áru formájának és méretének megfelelő kartondobozt válasszon a csomagoláshoz. A kitöltő anyaggal el nem látott doboz benyomódhat, de túlságosan megtömött doboz viszont kirepedhet, szétszakadhat. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az áru milyen nehéz, és ahhoz válasszon csomagolást. A sarkok megerősítése és az élvédők használata javasolt.

Belső tér kitöltése
A dobozon belül az optimális helykihasználás megvédi az áru épségét. A felesleges helyet töltse ki töltőanyaggal, vagy egyéb csomagolóanyaggal. A GLS által nyújtott biztosítás nem terjed ki arra az esetre, ha a csomagolás külsőleg sértetlen, de a beltartalom „zörög”. Csomagoláson belül a termékek ne érintkezzen egymással, illetve közvetlenül a doboz falával.

Rögzítés, ragasztás
A dobozokat ragasztószalaggal körben meg kell erősíteni. A nehezebb vagy nagyobb csomagok esetén erősebb vagy dupla ragasztás célszerű.

Címzés
A csomagcímkét a doboz legnagyobb felületére kell ragasztani. A régi címzést vagy irányító cetlit el kell távolítani a feladás előtt. A csomagokat ne pántolja össze, külön-külön adja fel ezeket. Minden csomagnak jól azonosíthatónak kell lennie.

Az áru azonosítására szolgáló csomagcímkét a GLS CsomagPontokban biztosítanak. Minden csomagcímkén egyedi azonosítószám található, amellyel a feladást követően nyomon követhető lesz az áru. Mindig a doboz legnagyobb felületére ragassza a csomagcímkét. Minden régi címzést távolítson el a feladás előtt, csak az érvényes címzés maradjon.

A csomagcímke fontos adatai
Címzett neve, pontos címe irányítószámmal és lehetőség szerint a címzett és feladó mobiltelefonszáma.

Több csomag ugyanarra a címre
Több dobozt kérjük, ne ragasszon vagy pántoljon össze, mert széteshet, és csak a címkével azonosított csomag ér célba.

Belföldön darabonként legfeljebb 40 kg súlyú csomagok kezelhetők biztonságosan. Exportcsomag esetén a súly maximum 31,5 kg lehet.

Könnyen megtudhatja az online díjkalkulátor segítségével, hogy milyen méretű csomagot adhat fel és mennyibe kerül a csomagszállítás.

Ezek az árak a GLS CsomagPontokon keresztül feladott csomagokra érvényesek.

A csomagok körmérete nem haladhatja meg a 3 métert. Körméret = 2x magasság +2x szélesség + 1x hosszúság.

Maximum 2 méter hosszú áru adható fel.

Hosszúság: min. 10 cm – max. 200 cm
Magasság: min. 15 cm – max. 60 cm
Szélesség: min. 5 cm – max. 80 cm

Nem vállaljuk a csomag továbbítását, ha az áru megsérülhet, vagy a többi csomag biztonságos kezelését veszélyezteti.
Ilyenek az elégtelen módon és/vagy a kereskedelemben nem megfelelő módon csomagolt áruk, az Általános Üzleti Feltételekben megszabott áruk, különösen a különleges értékkel bíró áruk, mint pédául pénz, nemesfémek, műtárgyak, az értékpapírok, az állandó hőmérsékletet igénylő áruk, a lőfegyverek, a postafiók címre feladott áruk, élő állatok és növények, a személyes ingóságok, a jövedéki termékek, az ADR értelmében veszélyes áruk, továbbá az ATA-Carnet fedezete alatt feladott áruk. A részletes, a szállításból kizárt áruféleségek listáját megtalálja az Általános Üzleti Feltételeinkben.

A GLS CsomagPontban feladott áruk az általános kárfelelősség alapján, a fuvardíj megfizetése mellett a csomag 50 000 Ft-ig, de maximum az áru beszerzési értékéig biztosítva van.