Blog

Dinnyepuding

Nagy-Felföldi Renáta
2019.10.31 10:45

Az egyik kedves törzsvásárlóm ma reggel meglepett egy igazán finom, könnyű, gyorsan elkészíthető, nyári finomsággal. Mivel imádom a dinnyét, így azonnal a kedvencem lett, és elkértem az édesség recepjét is, amit szeretnék most megosztani Veletek. 

Ha Ti is szeretitek a dinnyét, feltétlen készítsétek el, nem fogjátok megbánni!  ???? 

Dinnyepuding hozzávalók:

  • 50 dkg kimagozott görögdinnye
  • 8 dkg cukor ( xilit vagy eritritol)
  • 3 evőkanál citromlé (vagy 1 egész citrom)
  • 7 lap zselatin ( a vásárlóm a konyhainas zselatinnal készítette el)
  • 5 dl almalé ( ha lehet, akkor 100%-os és ne legyen benne tartósítószer, illetve cukor. Ajánlom: a Derecskei Almalevet)
  • a tálaláshoz: friss mentalevelek

Elkészítése:

A dinnyét a cukorral és a citromlével egy órán keresztül marinírozzuk. A zselatint hideg vízben feloldjuk. A dinnyét pürésítjük, szűrőn átnyomjuk és felöntjük az almalével. A zselatint kinyomkodjuk, két evőkanál vízben feloldjuk, és simára keverjük. Hozzáadjuk a dinnyelevet, és addig kevergetjük, amíg kihűlve kocsonyás állagú lesz. Kiöblített pudingformába töltjük és dermedésig a hűtőben tároljuk. 

Majd friss mentalevelekkel díszítve tálaljuk! ????

Jó étvágyat kívánok hozzá! ????