Blog

Cukkinis sajtos rúd

Nagy-Felföldi Renáta
2019.10.31 10:07

Ismét egy receptet hoztam nektek, a cukkinis sajtos rúd receptjét. Könnyen elkészíthető, tökéletes rágcsálnivaló tízóraira vagy uzsonnára.

Cukkinis sajtos rúd

Hozzávalók:

  • 3 db közepes cukkini
  • 3 db tojás
  • fél csésze liszt (lehet: búzaliszt, kukoricaliszt,rizsliszt, grahamliszt, zabpehelyliszt – attól függően,hogy milyen lisztet használsz)
  • fél teáskanál himalaya só ( ha étkezési sót használsz, akkor  1 teáskanál sóra lesz szükséged, ízlés szerint)
  • 2 csésze reszelt sajt  (ízesíthetjük zöldfűszerekkel)

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A 3 db közepes cukkinit reszeljük le egy tálba, adjuk hozzá egy kis sót, majd hagyjuk állni 10 percig. A cukkini levet ereszt a só hatására, ezért nyomkodjuk ki, hogy megszabaduljunk a felesleges nedvességtől.

Keverjük össze egy nagy tálba a reszelt cukkinit , a tojást, a lisztet és a sót. Majd az így kapott masszát tegyük bele a sütőpapírral bélelt tepsibe.

Süssük 20-25 percig, amíg arany barnára nem sül. Majd vegyük ki a sütőből. A reszelt sajttal szórjuk meg. Alacsonyabb hőfokon, kb. 150fokon olvasszuk rá a sajtot.

Hagyjuk hűlni 5 percig, majd szeleteljük kis rudakra.

Extra tipp: Ha szereted a csípőset, akkor készíts mellé chilis majonézes vagy chilis ketchupos mártogatóst.

Jó étvágyat kívánunk! ????