Kabai Üzlet: +36202161870
Nádudvari Üzlet: +36302540281

Blog

CLA – Zsírégető

Nagy-Felföldi Renáta
2019.10.31 14:26

Az elmúlt évek kutatásai bebizonyították, hogy az emberek fejében számos téves gondolat kering a súlycsökkentéssel kapcsolatosan. Millió diéta, leírás, tanács – nem csoda ha kapkodjuk a fejünket, és tanácstalanok vagyunk. 

Azt azonban egyre több orvos, dietetikus és más szakember hangsúlyozza, hogy nem minden zsír rossz. Az emberi szervezetnek igenis szüksége van ezekre a vegyületekre, kellenek a sejteknek, a hormonoknak, 30%-át az energiánknak belőlük nyerjük, a hölgyeknél a teherbeesés is nehezebbé válik zsír hiányában, és ami még nagyon fontos – a zsírban oldódó vitaminoknak (A,D,E,K-vitamin) esélyük sincs felszívódni zsír hiányában. Nem szabad megvonni a testünktől ezeket az anyagokat, csupán, mint majdnem minden másnál, itt is meg kell válogatni őket.

Jó zsír kontra rossz

Kell a zsír, de milyen?

A zsírok telítetlen fajtái azok, amelyekre fokozott figyelmet kell fordítanunk, ezek előnyös tulajdonságait kell kihasználnunk minden esetben, így fogyásnál is. A CLA, azaz a konjugált linolsav (Conjugated Linoleic Acids) nevét a lenolaj után kapta, mert először ebből sikerült kivonni (Linum=len, latinul), de természetesen másban is megtalálható. Kis mennyiségben előfordul még húsokban – főként marhában-, mákolajban, májban, lencsében is.

Tucatnyi előny három betűben

Egy olyan országban, ahol az emberek több, mint fele túlysúlyosnak tartja magát, nem lehet elmenni szó nélkül amellett a hatóanyag mellett, ami segíthet az örökös súlyproblémákon. 

A CLA úgy segít, hogy megváltoztatja a test összetételt: az izomtömeg javára billenti a mérleget a zsírral szemben. Ez természetesen nem jelent kidolgozott izomzatot, azért edzeni kell. Csökkenti a zsír felvételét, de gyorsítja az elégetését ezáltal nem csak fogyókúrás célokra alkalmazható, hanem az edzéseket is hatékonyan kiegészíthetjük vele. 

 Kép hónap alatt a felmérésben résztvevők körülbelül 20% zsírtól szabadultak meg.

Persze, azt is meg kell jegyeznünk, hogy önmagában ez az anyag sem fogyasztm tehát nem elég bekapkodni a kapszulákat, vagy megenni egy nagy tányér lenmagot, és várni a csodát. A hatóanyagot meg kell spékelni megfelelő táplálkozással és mozgással is, de ezt úton útfélen hallja az ember és valószínűleg nem kerget hiú ábrándokat ezzel kapcsolatban. Mindazonáltal ez a hármas segít az álomalak elérésében, ráadásul a fogyókúrázók "mumusát", a jo-jo effektust is segít megelőzni és a szervezetet is támogatja.

Rákellenes hatását is vizsgálták, ami igazán eredményesnek bizonyult. Így a rákmegelőzésben is fontos szerepet kap, illetve kialakult tumor esetén is segítheti annak mérséklődését. Csökkenti a cukor-, és trigliceridszintet a vérben, ezáltal pedig védi a szívet, és az érrendszert is.

Hosszú távon alkalmazva is biztonságos, így akár régóta küzd a kilókkal, akár most győzködi magát, próbálja ki a CLA-t és higgyen a jó zsírok segítségében!