Egy könnyen elkészíthető almás zabpelyhes keksz recepjét hoztam ma el Nektek! Ezt is az egyik kedves vásárlómtól kaptam! ????
Almás zabpelyhes keksz:
Hozzávalók:2 tojás
- 4 teáskanál cukor (xilit, vagy eritrit)
- 3 teáskanál méz
- 2 db közepes alma
- 2 teáskanál fahéj
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg zabliszt ( vagy 10 dkg zabpehely+10dkg kókuszreszelék amit kávé darálóban apróra törünk)
A 2 tojást a 4 teáskanál cukrot és a 3 teáskanál mézet egy tálba öntjük, majd turmixgéppel kikavarjuk. Az almát lereszeljük, a 2 teáskanál fahéjjal és a 2 csomag vaníliás cukorral megszórjuk. Majd a tojásos masszát a fahéjas almával, zabliszttel és szódabikarbónával összeállítjuk. Sűtőpapírra kanállal kiszaggatjuk a tésztát, majd 175 fokon sütőben 20 percig sütjük!
Jó étvágyat kívánok hozzá! ????
Tipp: Próbáljátok ki csokidarabokkal vagy vörös áfonyával!



