A Zsázsa egy jellegzetes, kissé kesernyés ízű csíranövény. Sok vitamint tartalmaz: A,C,E béta-karotin. Telítetlen zsírsav tartalma hatásos a szív és érrendszeri betegségek megelőzésére. Klorofil tartalma vértisztító. Általános immunerősítő. Emellett enyhe vízhajtó, izomgörcsoldó, gyulladáscsökkentő, sőt potencianövelő hatásáról is ismert.
A csíráztatás megkezdése előtt javasolt a magot 4-8 órára beáztatni.
Csíranövények sorozatunkban olyan BIO vetőmagokat kínálunk, melyek pár nap alatt kicsíráznak és frissen fogyasztva vitaminbombaként hatnak legyengült szervezetünkre.
Ugyanazokból a BIO magokból készíthetünk mikrozöldségeket is 8-18 nap alatt.
Latin megnevezés: Lepidium sativum.
Vetés: egész évben vethető.
Egy tányérhoz 1 evőkanál magot kell csíráztatni
Hőmérséklet: 20 0C
Öntözés: naponta kétszer öblítsük át friss vízzel.
Csírázási idő: 3-4 nap
Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani.
A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!