Kabai Üzlet: +36202161870
Nádudvari Üzlet: +36302540281

Pons Extraszűz Olivaolaj 500Ml

Közvetlenül olajbogyókból, kizárólag mechanikai eszközökkel előállított első osztályú olívaolaj.

Kitünő alapanyag öntetek elkészítéséhez és főzéshez.

E-vitaminban gazdag!

Összetevők: 100% extra szűz olívaolaj

Származási hely: Spanyolország

Tárolás: Napfénytől védett helyen. 6°C alatt az olívaolaj megszilárdulhat, vagy zavarossá válhat, ez azonban a minőséget nem befolyásolja.


Üzleteink: EGÉSZSÉGBOLT


 4183 Kaba Rákóczi u. 93.

Nyitvatartás: H-P: 8-12 és 13:30-17

 4181 Nádudvar Kossuth tér

Nyitvatartás: H-P: 8-12:30 és 13-17

Várható kézbesítés
2022.09.27
Nincs raktáron
Online ár: 2 190 Ft
A vásárlás után járó pontok: 110 Ft
Részletek

Miért egészséges az olívaolaj?

Az olívaolaj az olajfa (Olea europaea) csonthéjas terméséből, az olajbogyóból  préseléssel előállított zöldessárga, jellemző illatú, kellemes, édeskés ízű, szobahőmérsékleten folyékony növényi zsiradék.
Az olajbogyót régóta ismeri az emberiség.Az ókori Egyiptomban, Görögországban és a Római Birodalomban is használták.
Napjainkban Görögországban, Olaszországban és Spanyolországban készítik a legtöbb olívaolajat, mely a mediterrán konyha egyik alapvető eleme.

Az olívaolajok a legszélesebb körben ajánlott olajfélék. Magas egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavösszetételefitoszterinlecitinalfa-tokoferol tartalma népszerű konyhai alapanyaggá tette az elmúlt évek során. Rendszeres fogyasztása csökkenti a vér LDL- („rossz”) koleszterin szintjét, a trombózis és más szív és érrendszeri megbetegedések rizikóját, valamint érelmeszesedés ellen is kitűnő választás. 
Újabb tanulmányok szerint csökkentheti a mellrák és a csontritkulás kialakulásának esélyét is.

Zsírtartalmának 77%-át az egyszeresen telítetlen zsírsavak, 9%át pedig többszörösen telítetlen zsírsavak alkotják. A telített zsírsavak aránya 10-14%.
A zsírok elengedhetetlen szerepet töltenek be szervezetünk megfelelő működésében. A szervezet strukturális felépítésében és anyagcseréjében egyaránt szerepet játszanak.
Elsődleges feladatuk az energiatárolás, majd a szükségleteknek megfelelő mobilizálás. 
Továbbá részt vesznek a sejthártya felépítésében, elősegítik az állandó testhőmérséklet fenntartását, elengedhetetlenek a zsírban oldódó vitaminok (A, D, E, K) felszívódásához, hőszigetelő hatásuk révén pedig mechanikai védelmet nyújtanak a szerveknek.
Bizonyos zsírsavak azonban a szervezetbe nagy mennyiségbe bekerülve károsan hatnak az egészségre. Kimutatták például, hogy a főzéshez jellemzően állati eredetű zsiradékot használó észak-európia és észak-amerikai lakosság körében nagyobb arányban fordulnak elő szív-és érrendszeri, valamint daganatos kórképek, mint az elsősorban olívaolajat fogyasztó mediterrán népek esetében.

Az olívaolaj antioxidánsokban gazdag. A-és E-vitamint, foszfátot, mangánt, magnéziumot, olajsavat tartalmaz.
Linolsav is van benne, ami egy telítetlen karbonsav, székrekedés és epekő megelőzésében játszik szerepet.
Az E-vitamin a vér koleszterinjét védi az oxidatív elváltozásoktól, részt vesz a szénhidrátok, fehérjék, zsírok anyagcseréjében, védi az idegsejteket, pozitívan hat az agyműködésre.A benne található olajsav a HDl („jó”) koleszterin szintet növeli. Egyes tanulmányok szerint már napi négy-öt evőkanál olívaolaj pozitívan befolyásolja az infarktusbetegek vérképét.

Egy tanulmány során kimutatták, hogy azoknál a nőknél, akik mediterrán diétájukban, naponta 4 evőkanálnyi olívaolajat használtak fel ételeik elkészítése során, kisebb eséllyel alakult ki mellrák, mint azon nőknél, akik alacsony zsírtartalmú étrendet követtek.
Több kutatás is rámutat arra, hogy az olivaolajban gazdag diéta csökkenti a vérnyomást, valamint a kettes típusú cukorbetegség rizikóját.

További jótékony hatásai közé tartozik például, hogy:

  • késlelteti, illetve akár meg is szüntetheti a ráncok jelenlétét,
  • kiválóan alkalmazható máj-és epebetegek diétájában is,
  • védi a csontjainkat,
  • elősegíti a fogyókúrát.

Az olívaolaj melegítés hatására a többi olajtól eltérően viselkedik: 210 °C-on kezd égni, míg a napjainkban általánosan használt napraforgóolaj már 170°Con.
Oleinsavtartalmának köszönhetően többszörös melegítés során sem törik meg, alig keletkezik belőle oxidációs melléktermék. Fontos azonban, hogy ne hagyjuk túlmelegedni és szűrjük át!

Az ételkészítés során hidegen és melegen egyaránt felhasználhatjuk.Kitűnő főzéshez, sütéshez, grillezéshez, pároláshoz. Kiváló salátaöntet alapanyag: balzsamecettel és fűszerekkel keverve még ízletesebb öntetet készíthetünk belőle.



Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani.

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! 
A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!

Adatok
Gyártó
Pons
Cikkszám
8429671350061
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek