Gyógyvarázs kollagén peptid 500ml

Gyógyvarázs kollagén peptid 500ml
14 990 Ft
Egységár: 30 Ft/ml
A vásárlás után járó pontok: 1 499 Ft

A kollagén testünk egyik, ha nem a legfontosabb, építő eleme, mely szervezetünk összes fehérje tartalmának nagyjából 30%-át tesz ki. A kollagén az a kulcsfontosságú strukturális protein, mely kötést, rugalmasságot és regeneráló képességet biztosít a szervezet minden egyes kötőszövete részére, ide értve a bőrt, az ínakat, a szalagokat, a porcokat és csontokat. Összességében a kollagén egy erős és rugalmas ragasztó anyag, amely mindent egyben tart.

100% természetesség
10.000mg kollagén peptid
Bevizsgált és engedélyezett
Prémium minőség

Részletek

A kollagén testünk egyik, ha nem a legfontosabb, építő eleme, mely szervezetünk összes fehérje tartalmának nagyjából 30%-át tesz ki. A kollagén az a kulcsfontosságú strukturális protein, mely kötést, rugalmasságot és regeneráló képességet biztosít a szervezet minden egyes kötőszövete részére, ide értve a bőrt, az ínakat, a szalagokat, a porcokat és csontokat. Összességében a kollagén egy erős és rugalmas ragasztó anyag, amely mindent egyben tart.

Mi is a kollagén?

A kollagén az a „cement”, ami mindent összetart!

Több féle kollagén változat is jelen van szervezetünkben, de nagyjából 80-90% tartozik az I., II., vagy III.-as típusú kollagénok közé, melyek közül legnagyobb mennyiségben az I.-es típus található meg bennünk. Az I.-es típusú kollagén rostok jellemzője az óriási nyúlékonyság és a magas szakítószilárdság.

Szervezetünk szöveteiben különféle sejtek állítják elő a kollagént. Ezek a sejtek speciális aminosavakat és peptideket használnak a nagy, spirális kollagén struktúra felépítéséhez. Ezek aztán erős szövetté alakulnak, mely szerkezeti szinten támogatja szöveteink rugalmasságát és külső behatásokkal szembeni ellenállóképességét.

A kollagén szerepe a szervezetben (a kollagén nagyságrendi eloszlása a száraz testtömeg arányában)

Ahogy öregszünk, a szervezetünk egyre kevesebb kollagén előállítására képes, melynek első jelei a 30-as évek környékén jelentkezik, majd 40-es éveinkre erősen fokozódik.

Lássuk hogyan:

 • Bőr – Ahogy a bőrsejtek aktivitása csökken, a bőrszerkezet rugalmasságáért és strukturális szerkezetéért felelős kollagén háló elkezd leépülni. A bőr dehidratálttá és vékonnyá válik, mely miatt megjelennek a ráncok és mély barázdák.
 • Csontok – A csontszerkezet újra termelődése kiegyensúlyozatlanná válik, melynek során a csont leépülése meghaladja a csontépülést. Ez vezet a csontritkuláshoz és a csont törékenységének fokozódásához.
 • Ízületek – Az öregedéssel járó csökkenő kollagén szint a porcok leépüléséhez- és ezáltal az ízületi funkció hanyatlásához vezet. Ennek következménye az ízületek diszkomfortja, majd az ízületi fájdalom, ízületi gyulladás tartós kialakulása.
 • Izmok – A kor előre haladtával az izomtömeg és az erőszint fokozatosan csökken, hanyatlik, mely kihatással lesz egyensúlyunkra, testtartásunkra és mozgástartományunk szintjére. Az öregedés egy természetes folyamat, azonban külső tényezők – mint például az életvitel, a káros környezeti hatások, a légszennyezés, vagy az UV sugárzás – felgyorsíthatják az öregedés folyamatát, amelyek az öregedés jeleinek idő előtti megjelenéséhez vezetnek.

Mi A Kollagén Peptid?

A kollagén peptidek (azaz meghatározott sorrendben összekapcsolódó α-aminosavakból felépülő rövid polimerek) kis bioaktív peptidek, melyek a kollagén enzimatikus hidrolízisével jönnek létre. Más szóval a peptidek az egyes kollagén láncok molekuláris kötéseinek felbomlásával alakulnak ki. A hidrolízis a kollagén protein rostjait nagyjából 300-400 kDa (kilo Dalton tömegű) kis peptidekre csökkenti, melyek molekuláris súlya kisebb, mint 5000 Da. A kollagén peptideket más kifejezéssel hidrolizált kollagénnek, vagy kollagén hidrolizátumnak is nevezik.

A jelentősen kisebb mérető és sokkal könnyebben emészthető kollagén peptidet tehát kontrollált enzimatikus hidrolízissel lehet létrehozni.

Valahogy így:

Milyen Gyakorlati Különbség Van A Kollagén, A Zselatin És A Kollagén Peptid Között?

A kollagén egy biztonságos, természetes összetevő, mely különböző típusokba sorolható. Hús tartalmú ételekben, vagy akár zselatin tartalmú desszertekben is találkozunk vele. Oldékonysága, emészthetősége és felszívódása típusonként változik.

A natív kollagén triplán csavart láncolatú aminosavakból áll, és strukturális szinten erősíti testünket. Ez a kollagén típus nem oldódik. Tipikus felhasználása a kollagén alapú gyógyszerburkok, a sebészeti tamponok stb. A natív kollagén molekuláris súlya nagyjából 300-400 kDa.

A zselatint a kollagén részleges hidrolízisével állítják elő. Ekkor a triplán csavart kollagén láncolatok különálló szálakra bomlanak. A zselatin kizárólag forró vízben oldódik és ahogy lehűl, zselés állagot vesz fel. (Gyakorlatilag ez történik a kocsonyával, amikor annak elkészítése során kifőzésre kerül a természetes zselatin az állati szövetekből.) Gél- és habképző, emulgáló és kötő/ragasztó tulajdonságai miatt, a zselatint gyakran használják kulináris, konyhai alapanyagként. A zselatin a gyógyszeripar számára is nélkülözhetetlen kötőanyag a kemény és puha kapszulák, tabletták gyártásához. A zselatin molekuláris súlya 50 kDa.

Amikor a zselatint tovább hidrolizálják, akkor a már külön szálakra szétbomlott protein láncok tovább szakadnak, kis aminosav peptidekké. A kollagén peptidek már hideg vízben is jól oldódnak, nagyon könnyen emészthetők a szervezet számára, valamint rendkívül gyors és jó a felszívódásuk. Tudományos kutatások bizonyítják, hogy az elfogyasztott kollagén peptid több mint 90%-ban felszívódik és hasznosul, már a fogyasztást követő 1-2 órában. Ez a rendkívül gyors felszívódás a kulcsa annak, hogy ezek az esszenciális (= a szervezetünk által nem előállítható) peptidek és aminosavak eljussanak szervezetünkben a megfelelő helyekre, oda ahol szükség van rájuk.

A kollagén peptidek biológiai hasznosulása nagyon magas. Testünk építő kövei ők, melyek elengedhetetlenek szöveteink megújulásához, a haj, a csontok, az ízületek és a bőr fiatalon tartásához. Egyes kutatások arra jutottak, hogy a kollagén peptidek egyfajta üzenet átvivő anyagként is funkcionálnak a sejtek számára és beindítják az újabb kollagén rostok szintézisét, újra rendeződését, ezzel támogatva a szöveti struktúrák megújulását. További kutatások szerint a kollagén peptidek egészségre gyakorolt kiemelkedően pozitív hatását. A kollagén peptidek ugyanis hideg vízben is kiváló oldékonysággal rendelkeznek és biológiai hasznosulásuk, valamint bioaktivitásuk messze meghaladja a természetes zselatin pozitív egészségügyi hatásait. Emiatt a kollagén peptid sokkal inkább kívánatos szereplője a funkcionális étrendeknek és táplálék kiegészítőknek. A kollagén peptid molekuláris súlya rendkívül kicsi, 5000 Da alatti!

Az Oldódás, Felszívódás És Emészthetőség Változása A Különféle Kollagén Típusok Függvényében

Aktív Összetevők

 • Hidrolizált kollagén    10 000mg
 • Hialuronsav                            50mg
 • C-vitamin                                     120mg
 • B5-vitamin                                       5mg
 • B6-vitamin                                       1mg
 • B7-vitamin                                 5000µg
 • B12-vitamin                                    24µg
 • Réz                                                     1mg
 • Kovasav                                            7mg

Adagolás

kollagén/nap                                adagok száma

10 000 mg     –     napi 25 ml     –     20 napra

8 000 mg     –     napi 20 ml     –     25 napra

6 000 mg     –     napi 15 ml     –     33 napra

4 000 mg     –     napi 10 ml     –     50 napra

Maximális adagja: napi 10 000 mg!

Állag

GMO-mentes és természetesen mentes a gluténtől, szójától, tojástól, laktóztól és a mogyoróféléktől. 100%-ban természetes ízű és színű folyadék.

Kiszerelés

A GyógyVarázs Kollagén Peptidje 500ml-es kiszerelésben érkezik. Felbontás után 2 hónapig használható. Hűtőszekrényben tartandó.

A kiszerelés tartalmazza a mérőedényt is, mellyel pontosan porciózható a szükséges napi adag.

Használat

A kívánt mennyiséget – lehetőleg naponta ugyan abban az időben – igya meg. (Vízzel, gyümölcslével, langyos, vagy hideg teával stb. keverhető.) A maximális napi adagot, amely 25ml (=10 000mg kollagén) ne haladja meg. Fontos tudni, hogy a táplálékkiegészítők nem helyettesítik a változatos étrendet.

Tárolás

Felbontás előtt hűvös, napfénytől védett helyen, felbontás után pedig hűtőszekrényben kell tárolni. Felbontást követően 2 hónapon belül fogyassza el. Gyermekektől távol tartandó.

Visszajelzés

Ezúton kérjük és buzdítjuk minden kedves Páciensünket, hogy a termékeinkkel, szolgáltatásainkkal kapcsolatos tapasztalataikat legyenek kedvesek megosztani velünk. Kérjük, hogy amennyiben már kipróbálta termékünket, legyen szíves véleményezni azt, mert ezeket a tapasztalatokat felhasználva szeretnénk termékeinket tovább fejleszteni, illetve kínálatunkat bővíteni. Előre is köszönjük segítségét!

Adatok
Kiszerelés
500ml
Gyártó
Gyógyvarázs
Cikkszám
189838
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kollagénről

A kollagén peptid tartalma 10.000 mg kollagén és 50 mg hialuronsav. ezen kívül tartalmaz C vitamint, B5,B6,B7,B12 vitamint rezet és kovasavat. Mindezeket az összetevőket oldott formában, amely páratlan hasonló termékek körében.

A kollagén testünk egyik legfontosabb építő eleme, fehérje tartalmunk 30%-a kollagén. Rugalmasságot és regeneráló képességet biztosít a bőrünknek, ínainknak, izmainknak, szalagjainknak, csontjainknak, porcoknak.

Kollagén minden szervünkben megtalálható, testszöveteinek megújításának elsődleges serkentője. A kollagén táplálja a hajat, a bőrt és a körmöket is.

Ahogy múlnak az évek  a kollagén mennyisége évente 1%-al csökken a szervezetünkben. A környezeti hatások, a szennyeződések, a dohányzás, a szélsőséges időjárási viszonyok, az erős nap kitettség és a stressz tovább csökkentik a kollagén szintjét. A helytelen életmód, a nem megfelelő táplálkozás, az alkohol és egyéb élvezeti szerek roncsolják, öregítik a kollagén szerkezetét.

Kollagén, mint étrendkiegészítő bevitelével a ráncok kisimulnak. Regenerálja  a hajat és a körmöt.

Az évek előrehaladtával a bőr szerkezetének rugalmasságáért, strukturális felépítéséért felelős kollagén háló elkezd leépülni. A bőr veszít hidratáltságából, vékonyabbá válik - így megjelennek az első ráncok, amelyek aztán egyre mélyülnek….

 

A csontok esetében is ahogy múlnak az évek a csontok leépülése meghaladja a csontépülést, így alakul ki a csontritkulás, amely a csont törékenységének a fokozásához járul hozzá. Az ízületek esetében sincs ez másként.

Az évek múlásával csökkentő kollagén szint a porcok leépüléséhez vezet, amely a melegágya a jelentkező ízületi fájdalomnak. Az izmok leépülése az egyensúlyunk, testtartásunk, mozgástartományunk befolyásolásával jelentkezik.

Ezek természeteses folyamatok, de az életvitel, a káros környezeti hatások, a légszennyezés, UV sugárzás csak fokozzák az öregedés folyamatát.

A kollagén peptidek hidrolizált kollagének, amelyek biológiai hasznosulása igen magas: testünk építőkövei, amelyek hozzájárulnak szöveteink megújításához, bőrünk, hakunk, csontjaink, ínaink, ízületeink fiatalon tartásához. A kollagén peptidek bevitele az újabb kutatások szerint üzenet átvivőként is hasznosulnak, hozzájárulva új kollagén rostok szintéziséhez.

A GyógyVarázs Kollagén Peptid hatása:

 • A kollagén fogyasztása során a ráncok feltöltődnek és kisimulnak.
 • Segít egyes bőrhibák (pattanás) kezelésben. Regenerálja a hajat és a körmöt. 
 • Mell, nyak, dekoltázs feszességét is elősegíti. Hidratálja a kiszáradt kezeket, a bőr rugalmasságát itt is segíti.
 • A kollagén a bőr felületén egy láthatatlan filmréteget képez, mely biztosítja a sejtek optimális nedvtartalmát. Egyidejűleg arra serkenti a sejteket, hogy regenerálódjanak és kezdjenek saját kollagént termelni.
 • Táplálja a hajat, a bőrt és a körmöket.
 • Erősíti a kötőszövetet.
 • Táplálék a bőrpanaszok ellen: pigmentfoltok, pikkelysömör, rosacea, pattanások, akné, szemölcsök.
 • Táplálja az izmokat, csontokat és fogakat, de ugyanúgy fontos szerepet játszik a csontok felépítésében, a fogakban is. 
 • Táplálja az ínakat és szalagokat.
 • A kollagén rostos hálót képez az egész testben, zselatinos anyaga pedig emlékeztet a ragasztóra, mely mindent mindennel összeköt. A kollagén összeragasztja a csontvázat a lágy szövetekkel.
 • Építi a porcokat, védi az ízületeket.

GMO-mentes és természetesen mentes a gluténtől, szójától, tojástól, laktóztól és a mogyoróféléktől. 100%-ban természetes ízű és színű folyadék.