Specchiasol FERMENTÁLT PAPAYA KONCENTRÁTUM 500ml
Gyomorégés? Reflux? IBS? Emésztési gondok? Bélhurut? Ha bármelyik is jelen van az életedben, akkor próbáld ki a FERMENTÁLT PAPAYA koncentrátumot, és élvezd az életet újra!
Mikor ajánlott a Fermentált Papaya koncentrátum?
- Gyomorégés, reflux
- Sok, vagy kevés gyomorsav
- Gyomorgyulladások, és fekélyek
- Helicobacter pylori
- Bélgyulladások,
- IBS, Crohn
- Bélhurut
- Utazási betegségek
Egy csodálatos ital a GYOMOR ÉS A BELEK EGYENSÚLYÁÉRT, a Papaya gyümölcséből és a papaya magjából nyert katalizátor, Noni hozzáadásával.
Az erjesztett (fermentált) Papaya hatóanyagai: Saccharomyces boulardii, papain, chymopapain, lizozim, lipáz.

A papaya közel száz enzimet hordoz magában. Ezek közül különösen gazdag papain, chymopapain (fehérjebontó, aminosav felszabadító és emésztést elősegítő), lizozim (antibiotikus hatás) és lipáz (zsírok bontása) enzimekben. A papaya C-vitaminban és karotinoidokban is szokatlanul gazdag. Az erjesztett papayában, az erjesztés folyamatával (ami körülbelül 3 hónapig tart) termelődik a Saccharomyces boulardii nevű hasznos bélbaktérium. Táplálják a bélsejteket, aminek köszönhetően további emésztőenzimek aktiválódnak.
Az erjesztett Papaya hatása: az erjesztésnek köszönhető a Saccharomyces boulardii hasznos bélbaktérium sejtek felerősítik a papajában található enzimek emésztést elősegítő, antibakteriális, gyulladáscsökkentő és immunvédő hatását.
Az erjesztett papaya ital erősíti a gyomrot, javítja az emésztést, segíti az állati eredetű fehérjék emésztését, növeli a tápanyagok felszívódását. Támogatja a gyomor munkáját, enyhíti a gyomorégést, jó eredménnyel használható gyomorfekély esetén és a gyomor elnehezedés érzése ellen. Támogatja a bélflórát, antibakteriális, gyulladáscsökkentő, élősködőellenes, megtakarítja a bélfalakat. Természetes savlekötő, reflux, IBS, Crohn betegség, bélhurut kiegészítő terápiája. Támogatja az immunrendszert és elősegíti az általános jó közérzetet. A rendszertelen étkezés és a pszichológiai stressz hatásait enyhíti.
Az orvostudomány is használja a papaya egyik legfontosabb enzimét a papain-t, speciális gyógyszerek készítésére melyek elősegítik az emésztési folyamatot. A papain fogyasztása szájszárazság vagy nehéz nyelés esetén szintén hasznos lehet.
A trópusi országokban a hús csomagolására és puhítására használt papayalevelekkel enyhítik az emésztési panaszokat. A papayatermés magjai antibakteriális hatása mellett az amőbák okozta betegségek ellen is jó.
A virág forrázata köhögés elleni, valamint torok- és hangszálnyugtató szer. A kubaiak „bombagyümölcs”-nek (fruta de bomba) nevezik, ami azt jelképezi, hogy a gyümölcs összetevői jelentős tápanyagforrások tehát maga a gyümölcs egy igazi tápanyagbomba.
Vasco de Gamma így ír a papajáról:” aranyfa, mely az örök fiatalság szimbóluma”.
A XIV. században már leírták, hogy a papaya gyógyszernek minősülő tejnedveket tartalmaz. A papaya magját Brazíliában fűszerként használják. Az ember sohasem tudja elrontani a gyomrát a zsíradékokban sült ételektől a nehéz húsos és zsíros ételektől, ha utána erjesztett papaját fogyaszt desszertként. Az állati eredetű ételek rosszul történő emésztése (hús,sajt,tojás,) bűzös leheletet, kellemetlen szájízt, felfúvódást produkálhat. A papaya segít az állati eredetű ételek gyors emésztésében. A perui indiánok lenyelnek egyszerre egy tenyérnyi papaya magot így védelmezik magukat a bél különféle élősködői ellen. A papaya mag majdnem olyan csípős mit a mustár. Viagraként említett gyümölcs fogyasztása állítólag jelentősen növeli a férfiak potenciálját.
TERMÉSZETES TRÓPUSI GYÜMÖLCSÖK EREJÉVEL!
Speciálisan kifejlesztett formula, amely egyesíti a tradicionálisan már régóta használt papaya és a noni gyümölcs természetes forrásból származó előnyeit, tulajdonságait, mindezt kiváló ízvilággal likvid formában biztosítva.
Alapját a papaya enzimei, mint papain, chymopapain (fehérjebontó, aminosav felszabadító és emésztést elősegítő), lizozim (antibiotikus hatás), lipáz (zsírok bontása), a Noni és főként az erjesztés során használt Saccharomyces boulardii nevű hasznos bélbaktériumok képezik. Íze különlegesen finom.
Kiknek ajánljuk?
-
gyomorpanaszokkal/refluxszal küzdő személyeknek
-
savproblémákkal rendelkezőknek (gyomorsav túltengés és gyomorsav hiány egyaránt)
-
étrendjük dúsítására azon személyeknek, akik IBS, Crohn, fekély vagy Helicobacter pylori diétát folytatnak
-
fogyókúrázóknak, csökkentett energia-bevitel mellett
-
magas fehérjetartalmú étrendet követőknek
-
és általánosan az immunrendszer egészségéhez
Tudtad, hogy:
-
a papaya gyümölcséből fehérjebontó (proteolitikus), aminosav felszabadító enzimet tudnak előállítani, amit papainnak neveznek
-
a noni és a papaya gyümölcs gazdag olyan biológiailag aktív hatóanyagokban, mint például a vitaminok és az ásványi anyagok, ami támogatja az immunitást
A fermentált végtermék keletkezésének a lépései:
-
A fermentált papaya Dél-Amerika ültetvényeiben gyűjtött gyümölcsökből származik
-
A magas minőségű kritériumoknak megfelelve a gyárban, a papayából gyümölcslét állítanak elő, itt a termék kémiai-fizikai, organoleptikus (érzékszervi) tulajdonságai kerülnek többek között ellenőrzésre, standardizálásra
-
A nyersanyagot biofermentációs folyamatnak vetik alá, mely során Saccharomyces Boulardii élesztőgombát adnak hozzá. A fermentáció addig tart, amíg a cukor és az összes fermentálható anyag teljesen metabolizálódik, ezáltal minőségi terméket létrehozva
-
A tiszta erjesztett papaya különleges, FBD (fluid bed drying) eljárás során jön létre, mely során a fermentált gyümölcslét legfeljebb 40 fokon fluidizált ágyon szárítják, csökkentve a hőhatást és ezzel megőrizve a termék funkcionális tulajdonságait
A gyártóról:
A Specchiasol® gyógynövények és gyógyhatású termékek kutatásával, fejlesztésével és gyártásával foglalkozik.
A Specchiasol® az előírt normákat túllépve folytat kutatásokat, melyeket dokumentálnak a tudományos szakma felé. Kutatásaik segítik feltárni a gyógynövényekre vonatkozó, még meg nem értett összefüggéseket. A Specchiasol® a termékbiztonság és az egyenletes termékminőség érdekében alkalmazza a GMP (Good Manufacturing Practice) rendszert. A gyártó felhívja a figyelmet arra, hogy természetes termékei íze, színe és állaga tételenként változhat. A készítmények természetes voltából eredően előfordulhat üledékképződés. Ez azonban nem befolyásolja a termékek minőségét. Tulajdonságainak jobb megőrzése érdekében a Specchiasol® opálos PET palackot használ.
Összetevők: papaya (Carica papaya L.) gyümölcslé fermentum, papaya (Carica papaya L.) gyümölcspép, fruktóz, noni (Morinda citrifolia L.) gyümölcslé, tartósítószerek (kálium-szorbát, nátrium-benzoát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), aroma (papaya).
Adagolási javaslat: 30 ml naponta, két részletben az étkezések előtt. Fogyasztás előtt felrázandó. Felbontás után a készítményt hűtőben tárolja, és 5 héten belül fogyassza el
Minimumkúra-maximumkúra: Mindig a probléma foka és életmód a meghatározó, de általános kúraidejének minimuma 3 palack, azaz 50 nap, egy teljes kúraidő 160 nap, azaz 10 palack.
Napi adag: 30 ml Adagok száma a termékben: 16
Összetevők:
|
A napi adagban (30 ml)
|
Papaya gyümölcs fermentum
|
25,5 ml
|
Papaya gyümölcspép
|
2,4 ml
|
Noni gyümölcslé
|
0,3 ml
|
Figyelmeztetés: Kisgyermekek elől elzárva tartandó. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet. Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott. A készítmény természetes voltából eredően üledékképződés előfordulhat, ez azonban nem befolyásolja a termék minőségét és hatékonyságát. A készítmény színe, íze, állaga termékenként változhat.
-
3 éves kortól napi fél adag ajánlott.
-
A termék alkalmazható vérhígító mellett.
-
A termék alkalmazható cukorbetegség esetén, ha a napi adag (30 ml) szénhidráttartalmát beépítésre kerül a diétába, ez 4,4 grammot jelent.
-
A termék fogyasztható terhesség, és szoptatás időszakában.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó.
Gyártó: Specchiasol S.r.l., Olaszország
OGYÉI ny.sz: 7270/2010