Kabai Üzlet: +36202161870
Nádudvari Üzlet: +36302540281

Csiráztató tál műanyag 3 részes
Csiráztató tál műanyag 3 részes
Online ár: 2 290 Ft

Csiráztató tál műanyag 3 részes

Rendkívül jól és könnyen tisztítható a termék. 3 db 15 cm átmérőjű lukas tálak lehetőséget adnak arra, hogy többféle magot tudjunk kicsíráztatni egy időben. A magokat könnyű tisztítani: szét kell szedni a tálakat és egyszerűen lezuhanyoztatni őket a csap alatt. Az alsó tál lehetővé teszi, hogy be lehessen áztati a magokat és a felesleges víz is ott gyűlik össze. 


Üzleteink: EGÉSZSÉGBOLT


 4183 Kaba Rákóczi u. 93.

Nyitvatartás: H-P: 8-12 és 13:30-17

 4181 Nádudvar Kossuth tér

Nyitvatartás: H-P: 8-12:30 és 13-17

Várható kézbesítés
2022.09.29
Raktáron
Online ár: 2 290 Ft
A vásárlás után járó pontok: 115 Ft
Részletek

A csíráztatás menete

A magok előkészítése:

Csíráztatáshoz mindig csak vegyszermentes (növényvédőszer mentes) magokat használjunk, erre a legalkalmasabbak a csíráztatás céljából árult magok. A törött szemeket válogassuk ki. Mossuk meg a magokat egy szűrő segítségével.

Magok beáztatása:

Egy edénybe tegyük bele a megmosott magokat majd engedjük fel kétszer annyi langyos vízzel mint amennyi a magok mennyisége. Ha találunk a víz tetején úszkáló magokat, akkor merjük le őket, mert valószínű, hogy nem csíraképesek. Az áztatási idő függ a magok méretétől és fajtájától is. A csíráztatni való magok csomagolásán találhat erről megfelelő információt. Természetesen vannak általános szabályok az áztatás időtartalmára vonatkozóan. A hüvelyesek és gabonafélék magját általában 10-12 órán át kel, a kisebb magokat 4-8 órán át, a nagyobb vastagabb héjú, vagy olajos magokat 18-24 órán át kell áztatni. Ha nappal áztatjuk be a magokat jó egy konyharuhával, letakarni az edényt, mert szeretnek a csíráztatni kívánt magok eleinte sötét környezetben duzzadni, ahogy a természetben is. Ha este áztatjuk be a magokat, akkor értelem szerűen nem kell letakarni.

Csíráztatás a csíráztatótálban:

Mossuk le a magokat és tegyük a csíráztatótál lyukacsos részébe őket. A nem lyukacsos edénybe öntsünk vizet és erre helyezzük a lyukacsos tálban lévő magokat. Nem jó, ha túl sűrűn vannak a csíráztatótálban a magok, mert akkor könnyebben bepenészedhetnek. A csíráztató tálak több szintesek is lehetnek akkor egyszerre több magot is csíráztathatunk, ha a lyukacsos tálakat egymásra helyezzük. Célszerű a magokat jól szellőző, eleinte sötét helyen tartani, a legjobb 28-30 fokos melegben tartani őket, de a szobahőmérséklet is megfelelő, viszont akkor lehet, hogy lassabban csíráznak ki. Naponta kétszer (reggel és este) öblítsük le vízzel a magokat, majd jól csepegtessük le róluk a vizet. Általában 2-4 nap alatt már kezdenek csírázni a magok, bár a csírázási idő hossza függ a mag fajtájától és a hőmérséklettől is. Ha szükséges a kemény maghéjat, mint például a napraforgó magé, távolítsuk el óvatosan ilyenkor könnyebb mikor már csírázik mivel ekkor jobban leválik a héj. Ezek után már világosabb helyen is tarthatjuk, a csírázó magokat, bár a direkt tűző naptól óvjuk őket. Legjobb a csírákat frissen fogyasztani, de néhány napig a hűtőben is tárolhatók miután jól lecsepegtettük őket.Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani.

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! 
A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!

Adatok
Cikkszám
5999884943044
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek