Spirit of Attila prémium chili szósz díszdobozban 100ml

Spirit of Attila prémium chili szósz díszdobozban 100ml
Spirit of Attila prémium chili szósz díszdobozban 100ml
Spirit of Attila prémium chili szósz díszdobozban 100ml
Spirit of Attila prémium chili szósz díszdobozban 100ml
3 290 Ft
Egységár: 32 900 Ft/L
A vásárlás után járó pontok: 329 Ft

Nagy büszkeség számunkra, hogy 2015-be világbajnok lett a Spirit of Attila chili szószunk az amerikai World Hot Sauce Awards-on. Elsőként indultunk Magyarországról és sikerült elhozni az első helyezést a világversenyről.

Amíg ez a chili szósz az asztalodra eljut, így ebben a formában, nagyon sok folyamaton ment keresztül.

Részletek

Spirit Of Attila Chili Szósz Ajándékdobozban


Nagy büszkeség számunkra, hogy 2015-be világbajnok lett a Spirit of Attila chili szószunk az amerikai World Hot Sauce Awards-on. Elsőként indultunk Magyarországról és sikerült elhozni az első helyezést a világversenyről.

Amíg ez a chili szósz az asztalodra eljut, így ebben a formában, nagyon sok folyamaton ment keresztül. Elültettük, neveltük, begyűjtöttük, feldolgoztuk, főztük, préseltük, ízesítettük, olyan technológiát alkalmaztunk, amivel megőriztük a paprika egyedi jellemzőit. Titkos egyedi receptek alapján készült. Ebben rejlik az értéke.

Ez a chili szósz nemcsak az erőssége miatt nyert, hanem az íze miatt is. Ha megkóstolod akkor először az ízét érzed és csak utána épül fel fokozatosan a csípős érzés a szádban, különböző helyeken. A hatás nem marad el és egy élményt nyújt az étkezések során. Ez a szupererős szósz jó kiindulópontja különböző ételek beízesítéséhez. A lassan felépülő csípősség lehetővé teszi a valódi íz érzését az intenzív hőérzetet megelőzően. Csak egy csepp is elegendő, hogy kihozza az extra hőt a levesekben, pörköltekben és ételeinkben. Az egyik top vezető termékünk.

Manufaktúrában kézzel, gondosan válogatott chili paprikából készült termék. A termesztés és feldolgozás alatt nagy hangsúlyt fektetünk a minőségre és az élelmiszer biztonságra. Fontos számunkra, hogy üvegről üvegre ugyanazt az állandó ízt és minőséget biztosítsuk a vásárlóinknak. Ezért pontos receptúra alapján dolgozunk.

Összetevők:
Dorset Naga, Ghost Chili, fűszerek, tartósítószer (Na-benzonát)
Nem tartalmaz ízfokozót, állagjavítót, színezéket.

Kiszerelés:
100ml

Tárolása:
száraz hűvös helyen, felbontás után hűtőben.
Használat előtt felrázandó!

Az alapanyagról:
Az alapnak használt chili paprika erősségét, úgynevezett Scoville (SHU) skálán mérjük. Ha megfelelő környezet van biztosítva, akkor a Dorset Naga és Ghost Chili egyaránt képesek elérni akár az 1.000.000 SHU-t vagy annál többet. Az ilyen nagy hőszintet elérő chilit óvatosan és tisztelettel kell kezelni.

Díjak:
2015. World Hot Sauce Awards Amerika - Spirit of Attila chili szósz világbajnoki címet szerzett

Először indult magyar termék a világ legjobb chili szószai megmérettetésén, és mindjárt első helyezést ért el.

Világbajnok lett a Spirit of Attila nevű chili szószunk az Egyesült Államok Louisiana államában rendezett, a világ legerősebb önteteit felsorakoztató The World Hot Sauce Awards elnevezésű világversenyen. Az amerikai seregszemlén a világ 14 országából 284 termékkel 109 gyártó indult 49 kategóriában. A Spirit of Attila a Hot sauce/Hot csoportban szerezte meg a legjobbnak járó kitüntetést, ezen a kategórián kívül csak kettő volt, amelyben erősebb termékek indultak. A szósz kétféle paprikából készül, mindkettő volt már Guinness rekorder erejét tekintve. A Spirit of Attila a manufaktúra, vezető terméke, bár nem ez a legerősebb, de ez a legkedveltebb mind a magyar, mind a külföldi vásárlók körében. Ezeknél erősebb fajtákból készült szószok kerülnek az X-Hot kategóriába. "A legerősebb, Ultra Hot csoportban európai termék nem is igen indulhat, mert az Európai Unióban kötött, hogy bizonyos élelmiszerekhez milyen adalékot lehet tenni. Ebben az esetben a kapszaicin kerül hozzáadásra, az Unión belül azonban csak természetes úton lehet ezt bármilyen élelmiszerhez hozzáadni. Az Unión kívül vonatott vagy szintetikus kapszaicint is lehet használni az ételekhez, így a legerősebb kategóriában csak ezek a termékek indulhatnak.

A legnépesebb kategóriában állt rajthoz. A verseny történetében eddig mindig amerikaiak győztek.

Kiszabadult a szellem

A kategória, amelyben mi indultunk, a legnépesebb, harminc körüli induló volt, eddig a verseny történetében mindig amerikaiak győztek. Idén három nem amerikai országból értek el helyezést, de kategóriát nyerni csak nekünk sikerült, így nagyon boldogok és büszkék vagyunk.

Itt egy kis videó:

 

Adatok
Erősség / Csípősség
5-ből 5-ös
Várható kézbesítés
2020.11.04
Összetevők
Dorset Naga, Ghost Chili
Kiszerelés
100 ml
Gyártó
Chili Hungária Manufaktúra
Díjak
American World Hot Sauce Awards I. helyezés
Cikkszám
Spirit_of_Attila_premium_chili_szosz_diszdobozban_
Tömeg
250 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!