AROMAX Orvosizsálya illóolaj 5 ml

AROMAX Orvosizsálya illóolaj 5 ml
Online ár: 1 574 Ft
Egységár: Online ár: 315 Ft/ml
A vásárlás után járó pontok: 79 Ft

AROMAX Orvosizsálya illóolaj 5 ml

Latin név: Salvia officinalis
Kiszerelés: 5 ml
Illat: fűszeres, kámforos illatjegyekkel

Javasolt alkalmazás:
bőrfrissítő masszázsolaj készítéséhez, szájöblögetésre, a lehelet illatosítására

Részletek

Elterjedés, termesztés, előállítás

Az orvosi zsálya illóolajat az ajakosvirágúak családjába (Lamiaceae) tartozó és a Földközi-tenger északi partvidékén honos orvosi zsálya (Salvia officinalis L.) leveleiből állítják elő vízgőz- desztillációval, és mintegy 0,5-2,5%-os hozammal. Az illóolaj színe sárga vagy halványzöldes. Illata édeskés, kellemesen fűszeres.

Összetétel, minőség

Az illóolajban található főbb alkotórészek az alfa- és a béta-tujon, a kámfor és az 1,8 cineol (ez a 4 alkotórész teszi ki az olaj 70%-át).

Felhasználás

Az illóolaj nyákoldó, köptető, köhögéscsillapító, antimikrobiális, gyulladáscsökkentő, valamint izzadáscsökkentő főbb hatásokkal bír. Az illóolajat külsőleg légutak hurutos állapota, homlok- és arcüreg gyulladás, fogínygyulladás, fogágybetegség és rossz szájszag, valamint izületi- és izomfájdalmak kezelésére használják bedörzsölőszerek, masszázs- és fürdőolajok, ill. szájápoló készítmények alkotórészeként. Az illóolaj belsőleges alkalmazása a magas tujontartalom miatt óvatosságot igényel, öngyógyításban nem ajánlott. Külsőleges, kozmetikai célú alkalmazásakor ezekkel a kedvezőtlen hatásokkal nem kell számolnunk.
Az orvosizsálya illóolaj enyhén toxikus, közepes mértékben bőrirritáló, nem bőrérzékenyítő és nem fototoxikus.

Adatok
Kiszerelés
5ml
Gyártó
Aromax
Cikkszám
5997733311679
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!