AROMAX Mirtusz illóolaj 5 ml

AROMAX Mirtusz illóolaj 5 ml
Online ár: 2 377 Ft
Egységár: Online ár: 475 Ft/ml
A vásárlás után járó pontok: 119 Ft

AROMAX Mirtusz illóolaj 5 ml

Latin név: Myrtus communis
Kiszerelés: 5 ml
Illat: friss, kámforos; virágos illatjegyekkel

Javasolt alkalmazás:
párologtatásra-közömbösíti a dohányfüstöt, lábápoló készítéséhez, arclemosó víz készítéséhez

Részletek

Elterjedés, termesztés, előállítás

A mirtusz illóolajat a mirtuszfélék családjába (Myrtaceae) tartozó mirtusz (Myrtus communis) fiatal leveleiből, ágaiból és virágaiból vízgőzdesztillációval nyerik ki, mintegy 0,1-0,5%-os hozammal. Az illóolaj színe sárgászöld, illata friss, fűszeres, kámforos, de édeskés virágillat is felfedezhető benne.

Összetétel, minőség

Az illóolaj főbb alkotórészei: alfa-pinén, dipentén, limonén (2-20%), mirtenil-acetát (5-20%), valamint geraniol, nerol, eukaliptol (12-45%). Az illóolaj belsőleges hatását az határozza meg, hogy mely illóolaj komponensek vannak benne túlsúlyban. A mirtusz ismertebb kemotípusai az illóolajban cineolt vagy mirtenil-acetátot nagyobb mennyiségben tartalmazó mirtuszok.

Felhasználás

A cineol-típusú mirtuszolaj elsősorban köptető, hurutoldó, antimikrobiális; a mirtenil-acetát típusú olaj pedig bélgörcsoldó, valamint a vénás- és a nyirokkeringést csökkentő főbb hatásokkal rendelkezik. Az illóolaj terápiás alkalmazásai közül a különböző kórokú és súlyosságú légzőszervi megbetegedések, illetve bőrbántalmak emelhetők ki, melyek mellett az illóolajat kozmetikai célokra is felhasználják, mégpedig kölnik és vécéillatosítók alkotórészeként. A mirtuszolaj nem toxikus, nagyon enyhén irritáló, nem bőrérzékenyítő és nem fototoxikus.

Adatok
Kiszerelés
5ml
Gyártó
Aromax
Cikkszám
5997733311068
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!