Összetétel, minőség
Főbb alkotórészei: a geraniol (80-90%), a geranilacetát (4-10%) és a linalool (2-7%).
Felhasználás
A pálmarózsaolaj erőteljes fertőtlenítő, antimikrobiális és antivirális, emellett emésztőrendszeri tonizáló, valamint bél- és húgyúti fertőtlenítő hatású. A pálmarózsa illóolajat belsőleg emésztésjavító, bél- és húgyúti fertőtlenítő összetételekben használják. Külsőleg inhalálásra és aromafürdők összetevőjeként használhatók például arc- és homloküreg gyulladás, hörghurut és egyéb légúti megbetegedések kiegészítő kezelésére. Légtérillatosítóként, aromalámpából párologtatva vagy fürdőkből belélegezve az olaj hangulatjavító hatása is érvényesül. A pálmarózsa illóolaja nem mérgező, nem irritáló, nem érzékenyítő és nem fototoxikus.
Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani.
A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!