AROMAX Földimogyoró olaj 50 ml

AROMAX Földimogyoró olaj 50 ml
Online ár: 1 296 Ft
Egységár: Online ár: 26 Ft/ml
A vásárlás után járó pontok: 65 Ft

AROMAX Földimogyoró olaj 50 ml

Latin név: Arachis hypogaea
Kiszerelés: 50 ml

Javasolt alkalmazás:
minden bőrtípus, különösen a száraz, erősen igénybe vett bőr ápolására, valamint masszázsolaj készítéséhez

Részletek

Elterjedés, termesztés, előállítás

A földimogyoróolajat a pillangósok családjába (Fabaceae) tartozó földimogyoró (Arachis hypogaea L.) magvaiból (Arachidis semen) hidegen préseléssel nyerik ki, majd különféle módon (finomítással, hidrogénezéssel) kezelik. A préseléssel, ill. préseléssel és utókezeléssel előállított földimogyoróolajok (Arachidis oleum, Arachidis oleum raffinatum, Arachidis oleum hydrogenatum) hivatalosak mind az európai, mind a magyar gyógyszerkönyvben (Ph. Eur 4-5., Ph. Hg. VIII.).

Összetétel, minőség

A földimogyoróolaj fontosabb alkotórészei az olaj– és a linolsavészter, mellettük kis mennyiségbentokoferol (E-vitamin) és gyulladáscsökkentő fitoszterol is található.

Felhasználás

A földimogyoró olaj bőrtápláló, a bőr szárazságát enyhítő és a bőr rugalmasságát fokozó hatású. Valamennyi bőrtípusra használható alapolaj, melyhez az összetettebb kozmetikai és terápiáshatás elérése céljából más olajokat (pl. búzacsíra, jojoba, ligetszépemag) is hozzá szoktak adni, deekcémás bőr és halbőr jellegű elváltozások kezelésére, ill. kozmetikai készítmények vivő- és hatóanyagaként is gyakran használják. Hidrogénezett, telített zsírsavakat tartalmazó olaját (ami szilárd termék) a gyógyszertechológiában kúpok készítésénél használják.

Adatok
Kiszerelés
50ml
Gyártó
Aromax
Cikkszám
5997733313048
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!