Chili szószok

Igazi Magyar Virtus. Üzletünkben megvásárolhatod a Chilihungária manufaktúra Magyar Virtus termékcsaládját. Magas minőségű termék előállításához prémium minőségű alapanyagra van szükség, melyet a termelő saját kertészetükben, kizárólag, fajtaazonos, garantált eredetű vetőmagból termel 2011 óta.

Először indult magyar termék a világ legjobb csiliszószai megmérettetésén, és mindjárt első helyezést ért el.

 

osszes_chili-szosz

ChiliHungária termékeit megvásárolhatja a webáruházunkban is: www.chilis.hu

Világbajnok lett a Spirit of Attila nevű csiliszószunk az Egyesült Államok Louisiana államában rendezett, a világ legerősebb önteteit felsorakoztató The World Hot Sauce Awards elnevezésű világversenyen. Az amerikai seregszemlén a világ 14 országából 284 termékkel 109 gyártó indult 49 kategóriában. A Spirit of Attila a Hot sauce/Hot csoportban szerezte meg a legjobbnak járó kitüntetést, ezen a kategórián kívül csak kettő volt, amelyben erősebb termékek indultak. A szósz kétféle paprikából készül, mindkettő volt már Guinness rekorder erejét tekintve. A Spirit of Attila a manufaktúra, vezető terméke, bár nem ez a legerősebb, de ez a legkedveltebb mind a magyar, mind a külföldi vásárlók körében.

2015 World Hot Sauce Awards Spirit of Attila

Ezeknél erősebb fajtákból készült szószok kerülnek az X-Hot kategóriába. "A legerõsebb, Ultra Hot csoportban európai termék nem is igen indulhat, mert az Európai Unióban kötött, hogy bizonyos élelmiszerekhez milyen adalékot lehet tenni. Ebben az esetben a kapszaicin kerül hozzáadásra, az unión belül azonban csak természetes úton lehet ezt bármilyen élelmiszerhez hozzáadni. Az unión kívül vonatott vagy szintetikus kapszaicint is lehet használni az ételekhez, így a legerõsebb kategóriában csak ezek a termékek indulhatnak."

A legnépesebb kategóriában állt rajthoz. A verseny történetében eddig mindig amerikaiak győztek.

Post Tags
Szerző: Egészségbolt

Comments are closed.